Tunneldalstierne er et oplagt mål for oplevelser i naturen. Her er der rige muligheder for cykle- og vandreture. Eller hvad med at kaste jer over geo caching? I Tunneldalstierne er der en hel del skatte at finde ved hjælp af gps'en.

Hvad kan man opleve i tunneldalen?
Et tæt net af små veje og stier giver gode muligheder for at opleve tunneldalens natur og landskab til fods og på cykel. Området kan også fortælle en spændende kulturhistorie. Ved Tørning kan man se resterne af én af de mægtigste middelalderborge i Sønderjylland. På Tørning Mølle kan man opleve, hvordan vandkraften er blevet brugt til at male korn til mel. Ved Christiansdal minder vandkraftværket om, at der her har været forskellige former for industri siden 1770’erne. I Dyrehaven på sydsiden af Haderslev Dam kan man se flokke af dådyr og kronhjorte. Ved Christiansdal og Bergs Skovplads er der primitive lejrpladser med bålpladser.
En fisketur langs Stevning Dam eller en tur i kano på Haderslev Dam hører også til aktivitetsmulighederne.

Tunneldalstierne
I tunneldalen mellem Haderslev og Vojens er der afmærket 4 vandreruter, som giver mulighed for at gå rundture. Man kan også vandre hele strækningen fra Haderslev til Vojens, ialt ca. 14 km. Vandreruterne er indtegnet på kortet i folderen omkring Tunneldalstierne, og de er afmærket med farvede pile på skilte langs ruterne. Ruterne følger mark- og skovveje, samt smalle trampestier.
Derfor er det en god ide at bruge solidt fodtøj. Stejle strækninger med trapper er vist med en særlig signatur på kortet.
Kortet viser også de afmærkede cykelruter, som går gennem området. Du kan også bruge kortet til selv at kombinere en vandre- eller cykeltur.

http://www.visithaderslev.dk/south-jutland/nature/tunneldalstierne

View the embedded image gallery online at:
http://www.vikaercamp.dk/tunneldalstierne#sigFreeId6779aedf96